Szűrés

 • Egészségnap Fehérváron

  Elrajtol Székesfehérvár idei városrészi szűrőprogram-sorozata: február 22-én a Gárdonyi Géza Művelődési Házban EKG, kardiológiai és csontsűrűség méréseken vehetnek részt az érdeklődők.

 • Szűrjük a gyermekeket

  Robbanásszerűen növekszik az elhízott és túlsúlyos gyermekek száma világszerte. Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek súlyproblémákkal küzd. Az érintett kiskorúak kiszűréséről és a megelőzés fontosságáról beszélgettünk dr. Major Andreával, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztályának osztályvezető főorvosával.

 • Szűréssel és mozgással a rák ellen

  Évente több mint 200 Bács-Kiskun megyei férfit diagnosztizálnak prosztatarákkal. Sokaknál későn derül ki a betegség, mert nem járnak szűrésre.

 • A megelőzés gyöngyei

  A Hetényi Géza Kórház Rendelőintézete a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesületével együttműködve szervezte meg Gyöngyfűzéssel a Megelőzésért! programot, melynek keretében közösségi programként gyöngyöt főzhettek és előadásokat hallhattak a résztvevők, milyen veszélyeket kerülhetnek el a szűréssel és az oltással.

 • Számít a vélemény

  A városban és környékén élők véleményére kíváncsi a székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. Kérdőívüket bárki kitöltheti, a cél a lakossági igények felmérése.

 • Egészségnap Vácon és Galgagyörkön

  A Váci Baptista Imaházba érkezőknek szerveztek egészségnapot november negyedik hétvégéjén. A középpontban a szív-érrendszeri megbetegedések megelőzése állt, mivel Magyarországon az egyik vezető halálok a lakosság körében.

 • Időseket ölelő kezek

  Térítésmentes vizsgálatok várták az érdeklődőket a napokban a Református Egyházközség SION Nyugdíjasházában Kecskeméten. Az egészségnapon átfogó állapotfelmérés várta az időseket a megyei kórház munkatársainak köszönhetően. Volt testtömegindex-, vérnyomás-, koleszterin- és vércukormérés, diétás tanácsadás, bőrgyógyász szakorvosi szűrés, reumatológus szakorvos szakvizsgálat. Az Ölelő Kéz Alapítványnak köszönhetően pedig még frissítő masszázst is kaphatott, aki ezt igényelte.

 • Nyíltan a vastagbéltükrözésről

  A vastagbélrák a második leggyakrabban előforduló daganatos betegség ma hazánkban, mely igen gyakran az úgynevezett polipokból alakul ki. A betegség szűrésére a leghatékonyabb módszer a vastagbéltükrözés, azaz kolonoszkópia. Dr. Csizmadia Csaba belgyógyászt, gasztroenteorológust, a Mohácsi Kórház főigazgatóját kérdeztem a sokak által rettegett vizsgálatról.

 • Lábat ment a podiáter

  Becslések szerint Magyarországon évente 4000 alsóvégtagi amputáció történik cukorbetegek körében, diabéteszes láb következményeként, de a legtöbb cukorbetegnek nincs tudomása arról, hogy mit jelent a podiátria. Pedig, ahogy évente el kell jutnia szemészhez, hogy csökkenteni tudja a látáskárosodás fokozott veszélyét, úgy lábspecialistához, podiáterhez is mennie kellene, hogy ne veszítse el a lábát.

 • Országos találkozó Fehérváron

  A novemberi diabétesz világnapon hétvégi programot tart a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete.

 • Ingyenes szűrés Pécsen

  November 14-én 10 és 18 óra között Pécsett a Centrum parkolóban ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Diabétesz Világnapja alkalmából. A szűrőbuszon orvosok, dietetikusok és lábápoló szakemberek vizsgálják majd a pécsieket.

 • Életmentő diagnózis

  Százból tizenhét embernél magas vércukorszintet mértek – átlagosan ez az arány is felállítható az egri Markhot kórház legutóbbi lakossági szűrésén, ahol több mint négyszázan vettek részt, és amelyről legutóbb számoltunk be. A részletekről most dr. Harcsa Eleonóra beszél olvasóinknak. 

 • Szűrés után azonnali segítség

  Több mint négyszázan vettek részt a Markhot Ferenc Kórház által rendezett 10. Nyílt Napon, november 8-án. Az intézmény rendelőintézetében különböző szűrésekre várták a lakosságot.

 • Alzheimer Café – a segítő közösség

  A demencia világszerte súlyos népegészségügyi probléma, a XXI. század egyik legkritikusabb demográfiai kihívása. Statisztikai adatok szerint Európában 10,7 millió, Magyarországon 250 ezer embert érinthet a betegség.

 • Kezedben a sorsod

  Beszédesen szomorúak a számok: évente 33 ezer rosszindulatú daganat okozta haláleset történik hazánkban, rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el, miközben az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély.

 • Gyógyítás, tanulás magas minőségen

  Új endoszkópos toronnyal gazdagodott a fehérvári kórház fül-orr-gégészeti osztálya.

 • Ismét szívügyünk Fehérvár

  Háromezer résztvevő és mintegy 16000 szűrővizsgálat az idei fehérvári egészségnapok mérlege. A szervezők örömmel látják, hogy a fehérváriaknak fontos egészségük.

 • Harminchárom sikeres újraélesztés

  Alig több, mint két éve debütált a Szív City alkalmazás, eddig harmincezer felhasználó töltötte le telefonjára. Meg is lett az eredménye, emelkedett a sikeres újraélesztések száma.

 • A vastagbéldaganat megelőzése

  A rákos betegségek közül az orvosilag legeredményesebben szűrhető megbetegedések közé a vastagbéldaganatok és a végbéldaganatok tartoznak. Ezen tumorok szűrésének egyik legfontosabb célja, hogy a kialakuló daganatos betegségeket a szakemberek még időben, panaszmentes állapotban felfedezzék és a lehetséges elváltozásokat hamar kezeljék.

 • Az egészségtudatos város

  Székesfehérváron rendszeresen szerveznek szűrővizsgálatot a lakosság számára. Ezúttal a Köfém lakótelepen várták a szakemberek az érdeklődőket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.