Lelki egészség

 • Nevess az életért

  A hosszú élet titka a nevetésben is rejlik. Zsiga Attila személyiségfejlesztő tréner erről beszélt a Bács-Kiskun Megyei Kórház munkatársainak.

 • A téli depresszió ellenében

  Alvászavar, hangulatingadozás, étvágytalanság – sokak számára ismerős tünetek. A hideg beköszöntével megnövekszik a panaszosok száma, ám a téli depresszió is kezelhető.

 • Dr. Lala rendel

  Keddenként különös orvos járja a fehérvári kórház folyosóit. Immár 14 éve bohócdoktor segíti a kórházban fekvők gyógyulását.

 • Belső erők fejlesztése

  Bonyhádon októberben az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében egy három részes előadássorozat foglalkozik „belső erőinkkel”. Az első program a függőségekről, a második a veszteség feldolgozásáról, az utolsó pedig a családi problémák megoldásáról szól. Debulay-Nagy Melinda pszichológussal beszélgettem a témáról.
 • Egészség-Tan-Ösvény Szekszárdon

  A Tolna Megyei Balassa János Kórház területén elhelyezkedő, az országban egyedülálló Egészség-Tan-Ösvény-t szeptember közepén nyitották meg a nyilvánosság számára. A Szekszárdi Egészségfejlesztési Iroda és a Szekszárdi Kórház együttműködésében létrejött helyszín fel szeretné hívni a lakosság figyelmét a testi-lelki egészség megőrzésének fontosságára.
 • Egyedülálló szülők segítése a Hetényiben

  A szolnoki Hetényi Géza Kórház gyermek ideggondozó szakrendelésén családterapeuták segítségével szülőcsoportot indítanak hetente. Az egyedül maradt özvegy vagy elvált szülőknek családterapeuták segítenek feldolgozni, átdolgozni azokat a nehézségeket, amelyek szükségszerűen jelentkeznek egy válás vagy egy haláleset kapcsán.
 • A test mellett a lelket is gyógyítani kell

  Kórházlelkészek mellett szeptembertől civilek is segítik a gyógyulást, ápolást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház négy kórházában. A Római Katolikus Egyház Kórházlelkészi Szolgálata felekezeti hovatartozás nélkül segíti a betegeket a kórházi tartózkodásuk ideje alatt.
 • Egészségkulcs a munkához

  A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban olyan szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a környéken lakók, amelyek segítik a tájékozódást abban, alkalmasak-e egy adott állás betöltésére.
 • Kiégés és konfliktuskezelés

  Kötelező szakmacsoportos továbbképzést szervezett a váci kórház a felnőtt ápolás és gondozás szakmacsoportba tartozó ápolók részére szeptember 9-én és 10-én.
 • Fontos kérdésekről, őszintén

  Dr. Csernavölgyi István immár kilenc éve a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. Vele beszélgettünk a sürgősségi betegellátás mindennapjairól, a beruházásokról, és a manapság oly felkapott témáról, az orvoshiányról is.

 • Fókuszban a Kórházlelkészi Szolgálat

  Több mint tíz éve működik a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata . A kezdetekről és a munkáról kérdeztük dr. Faragó Artúrt, a szolgálat vezetőjét.
 • Síppal, dobbal, nádi hegedűvel

  A Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Addiktológiai Osztályán sokféle módon foglalkoztatják a szenvedélybetegeket, az egyik a zeneterápia.
 • Amerika Sopronban

  Szerfüggő szenvedélybetegek tartós felépüléséhez nyújtanak segítséget a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Pszichiátriai Osztályán. A munkában amerikai „recepteket” is felhasználnak. A 16 hetes rehabilitáció komoly lelki és fizikai kihívás a függőknek, de ezzel a terápiával komoly sikereket érhetnek el a páciensek.
 • Ivókúra Parádfürdőn

  A hőségben, a forró napokon nem csak bőrünk hűtésére, hanem a szervet folyadékháztartására is figyelnünk kell. A belső folyadék utánpótlásra is alkalmas a jellegzetes ízű, Parádi Víz.
 • Új kemence a pszichiátrián

  Megérkezett a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti pszichiátriai osztályára az a kemence, amelynek megvásárlására még áprilisban rendeztek jótékonysági koncertet az evangélikus templomban.
 • Megtalálni a hivatást

  Nyílt napon ismerkedhettek a kórházi munkával a pályaválasztás előtt álló diákok Szekszárdon.
 • Lelki feltöltődés ősszel

  Ősszel, a verőfényes napsütés elmúltával, ahogy beköszönt a hűvösebb időjárás egyre többen tapasztalnak hangulati nyomottságot. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy kihasználjuk a kellemes őszi idő nyújtotta lehetőségeket feltöltődésre, kikapcsolódásra.
 • Mit tehetünk, hogy az iskolakezdés ne a félelemkeltés időszaka legyen?

  Még csak szeptember elejét írunk, de úgy tűnik végérvényesen őszbe fordult az időjárás, sárgulnak a falevelek. Ez az iskolakezdés ideje, ami felnőtt fejjel visszagondolva gyermekként legtöbbször szomorúsággal töltött el minket, ugyanakkor bizonyára legalább annyira kíváncsiak voltunk iskolatársaink nyári élményeire, mint ők a mieinkre, így ha a tanulás iránti vágy kevésbé, a társas élmények, a közösség visszahúzott minket az iskolapadba.
 • Miben segíthet nekünk a nyár?

  Sokan azt tartják, nyáron minden könnyebben megy. Való igaz, a nyár egy jó időszak arra, hogy jobban figyeljünk magunkra, egészségünkre, egyszóval tudatosabban éljünk.
 • Kikapcsolódni kevés pénzből is lehet!

  Pihenni, nyaralni nem csak sok pénzből lehetséges. Nem a drága, távoli nyaralás a garancia arra, hogy ki tudjunk kapcsolódni, el tudjuk engedni a napi mókuskereket és átadjuk magunkat a tudatos feltöltődésnek.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.