Fizikai aktivitás

 • Télen is a szabadban

  A Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda egész évben szervez gyalogtúrákat. Január utolsó napján több, mint egy tucat érdeklődő vágott neki egy kellemes sétának a Gyalogol a járás program keretében. Lássuk, miért érdemes a téli zimankóban is a szabad levegőn történő mozgást választani a kanapé kényelme helyett.

 • Szűréssel és mozgással a rák ellen

  Évente több mint 200 Bács-Kiskun megyei férfit diagnosztizálnak prosztatarákkal. Sokaknál későn derül ki a betegség, mert nem járnak szűrésre.

 • Senior gyógytorna Kecskeméten

  2020-ban is folytatódik a senioroknak szóló belvárosi egészségmegőrző gyógytorna-sorozat Kecskeméten. A szervezők szeretettel várnak minden mozogni vágyó nyugdíjast.

 • Veszélyes a gyermekkori elhízás

  Deák Zsolt hivatásos személyi edző szerint a gyermekkori elhízásnak számos oka van. Nem is a genetikai adottságok, sokkal inkább a mozgáshiány, az egészségtelen és rendszertelen táplálkozás és a sport mellőzése vezethet oda, hogy már a gyerekek is túlsúlyosak legyenek. A szülőknek óriási felelőségük van a példamutatásban. A sportoló szerint a megfelelő testsúly megtartásához elengedhetetlen az edzés, a minőségi táplálkozás és megfelelő mennyiségű alvás is.

 • Olvasni várakozás közben is jó

  A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti Rendelőintézetében a Rotary Club adományozásának köszönhetően, Rotary Téka fantázianevet viselő olvasópontot alakítottak ki.

 • Egészséges programok Dunaújvárosban

  Egyre nagyobb teret hódít a nordic walking, hiszen Javítja az állóképességet és erősíti az izmokat. Dunaújvárosban több alkalommal is lehetőséget kapnak az érdeklődők, hogy közösen űzzék ezt a speciális sportot.

 • A férfiak egészségéért

  Fehérvári diákok is csatlakoztak a Movember mozgalomhoz, mely a prosztatarák szűrésének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet.

 • Ötven méter egészség

  Több mint negyven nyugdíjas tempózott a medencében a Mozdulj! elnevezésű sportvetélkedőn Kecskeméten.

 • Ingyenes mozgásprogramok Nyíregyházán

  Mozdulj, Nyíregyháza! Ezzel a szlogennel először 2013-ban találkozhattak a nyírség fővárosában élők. Hamar kiderült, a város vezetése komolyan gondolja az egészségre, mozgásra nevelést.

 • Újra kórházi focitorna

  A Tolna megyei Balassa János Kórház által szervezett Magyar Kórházak VII. Focitornája idén is az összetartozás, kollegiális kapcsolatok erősítése miatt került megrendezésre.

 • Prevenció központú szemléletformálás

  A Váci Járás Egészségfejlesztési Irodája kezdeményezte, hogy a szív- és érrendszeri klub állandó résztvevői, illetve a VSZC Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói a hatékonyabban figyelhessék meg a megelőzés, az orvosi gondozás jelentőségét a mindennapi életben.  Fontos, hogy a jövőbeli gyakorló ápolók példamutató preventív szemlélettel, egészségtudatos magatartással lépjenek az egészségügyi hivatás útjára.

 • Séta az egészségért Kecskeméten

  A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda Kecskeméti Gyalogló idősklub néven indított egészségmegőrző programot a városban. 

 • Egészséges túra a Mecsekben

  A Komlói Egészségfejlesztési Iroda 10 000 lépés az egészségünkért szlogennel túrát szervezett a Mecsekben Pusztabányától Püspökszentlászlóig. A nyárzáró gyalogtúrán a testmozgás mellett egy kis sütögetésre és arborétum látogatásra is sor került.

 • A vastagbélrák okai és tünetei

  Az egyik legsúlyosabb rákbetegség a vastagbélrák. A 21. század életformája miatt egyre gyaribb mégis keveset törődünk felismerésével.

 • Torna a teremben

  Már 23 helyszínnel várja az érdeklődőket a székesfehérvári Nyitott tornatermek programsorozat. A tanórák után mindenki számára elérhető a tollaslabda, a nyugdíjas torna vagy az egyéb mozgás.
 • Focibajnokság Szekszárdon

  Országos sporteseményt rendezett szeptember végén, Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Szekszárd Kórház Sportkörrel együttműködve. A Balassa Kórházkupa Országos Futballbajnokság mérkőzéseinek a rendezvény egyik fő támogatója, a Szekszárdi Sportközpont adott méltó helyszínt. A vándorserleget idén a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csapata vihette haza.
 • Szívünk napja Kecskeméten

  A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.
 • Focizik a kórház

  Az egészségügyi ellátás mellett a sportban is bizonyítanak a hazai kórházak. Hetedik alkalommal szervezik meg a Magyar Kórházak Focitornáját. A dunaújvárosi csapat izgatottan várja a mérkőzéseket.
 • Jótékonysági séta Lajosmizsén

  Közös sétára és tornára várták az érdeklődőket Lajosmizsén. A családi mozgás fesztivál és intenzív séta célja az egészségmegőrzésen túl a beteg és rászoruló gyermekek támogatása. Idén ősszel újból megrendezésre került 10000 lépés 10 helyszínen jótékonysági program.
 • Jótékony futás a levegőért

  A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezte a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten a -Fuss, hogy lélegezz 2.0- futóversenyt és családi napot 2019. szeptember 21-én, szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A színes programokkal kibővült családi napon és futóversenyen több mint félezren vettek részt.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.