Drog

 • Szenvedélyes szemléletformálás

  Húsz éves az Integrált Drogterápiás Intézet (INDIT) Közalapítvány, az évforduló alkalmából Dr. Szemelyácz János szakmai vezetőt, kuratóriumi elnököt szólaltattuk meg.
 • Túra és piknik a kábítószerellenes harc jegyében

  A szekszárdi RÉV Szenvedélybeteg-segítő szolgálat, túrát és pikniket szervez 2019. június 26-án. A „Lépésben, szertelenül” elnevezésű túra fél tízkor indul, a piknik pedig délben órakor kezdődik.
 • Ma van az AIDS Világnapja - Tények a HIV fertőzésről

  1988 óta a WHO kezdeményezésére december elsején tartják az AIDS Világnapját. Ezen a napon a világ minden táján rendezvényeket szerveznek azzal a fő céllal, hogy felhívják a figyelmet a HIV-vel élő emberekre és a HIV/AIDS járvány elleni küzdelemre. Ennek a küzdelemnek 3 fő területe a megelőzés, a diagnosztika és a kezelés. Ezekre célszerű fordított sorrendben kitérni, mivel a kezelés területén történt a legnagyobb előrelépés.
 • Drogfüggő a családban: oldjátok meg együtt a dolgot!

  A drogfüggőségről tudjuk, hogy létezik, ám sokan nem is gondolnak arra, hogy a legszűkebb környezetükben is szembekerülhetnek a problémával. De mik a jelek, és egyáltalán, milyen út vezethet el a gyógyulásig? Szakértő segítségét kértük a téma körbejárásához.
 • Előzd meg a jövőd! - Az egészségért dolgozók körbefutják az országot

  ”Előzd meg a jövőd!” szlogennel 100 nap múlva rajtol az a futás, amelyen a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) szervezésében az egészségért dolgozók körbefutják Magyarországot. A 16 napon és 1600 kilométeren át tartó futással és az azt megelőző, a mai nappal kezdődő egészségkommunikációs kampánnyal a NEFI arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.
 • A „legjobb védekezés, ha valaki ki se próbálja”

  Zacher Gábor toxikológus szerint manapság a különböző drogok kinézete és fantázianeve alapján sem azok összetételére, sem a hatására nem lehet következtetni. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumának vezető főorvosa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában azt mondta: a különböző kábítószerek kipróbálása ma már olyan, mint az „orosz rulett”.
 • Repülő betegségeink: A Hepatitis B

  A Hepatitis B-t az azonos nevű vírus okozza, és gyakorlatilag a világ bármelyik részén elkaphatjuk. A jó hír viszont az, hogy egy kis elővigyázatossággal viszonylag könnyen el tudjuk kerülni a bajt. Lássuk, mit érdemes tudni róla!
 • Repülő betegségeink: A Hepatitis A

  Hurrá, utazunk – hurrá, nyaralunk! Az utazással járó eufória mellett azonban érdemes a kellemetlen szituációkra is felkészülnünk. Mi most annak jártunk utána, hogy mit kell tudnunk erről a betegségről, és hogy tudjuk megelőzni a bajt.
 • Káros szenvedélyek vonzásában – Vannak, akik könnyebben rabul esnek?

  A szerhasználat felé vezető úton az első lépés a kipróbálás. Ezt követően azonban meglehetősen nagyok az egyéni különbségek: vannak, akik beérik a tapasztalatszerzés egyszeri élményével, mások alkalmi fogyasztókká válnak, megint másokat pedig ellenállhatatlanul rabul ejt a függőség. Vajon mi okozza ezeket az egyéni különbségeket?
 • A vallás befolyásolja viselkedésünket

  A vallás pozitívan és negatívan is hathat az emberi magatartásra. Kutatók szerint a vallásgyakorlás ugyanis kiválthat optimista szemléletet vagy szorongást az arra fogékony hívőkben.
 • Kinek a felelőssége a gyerek egészsége?

  Sok vita van arról, hogy a szülő vagy az iskola feladata-e a gyerekek egészségtudatosságra nevelésre. Mára az tűnik a leginkább célravezetőnek, ha nem egy szereplőre próbáljuk rátolni a felelősséget, hanem együttes erővel segítjük a gyerekeket ezen a területen is.
 • Fókuszban a fiatalok: folytatódik a prevenciós turné

  Idén is folytatódik a Dirty Slippers zenekar Suliturné elnevezésű ingyenes programja, amely a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeire hívja fel a fiatalok figyelmét.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.