Dohányzás

 • Segítséggel könnyebb a leszokás!

  "Apa rágyújt! Bármikor le tudod tenni? Dohányos sportoló? Stressz miatt?" - Segítséggel könnyebb a leszokás!

 • Szavak és képek az egészségért

  Több egészségügyi intézmény és Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott országosan a november 21-i, Ne gyújts rá! világnaphoz.

 • Légy szabad! Ne a cigaretta döntsön!

  Szabad embernek gondoltam magam, de ha jól belegondolok, ez nem igaz. Dohányosként a cigarettám irányít, ha beindul a sóvárgás, nincs, ami eltérítsen attól, hogy rágyújtsak. Számtalan érvet sorakoztattam már fel a leszokás mellett, de valahogy mindig találtam kibúvót. Annak ellenére is, hogy számomra nagy kincs a szabadság, mégis önként tartom magam a nikotin, a rossz szokás rabságában.

 • A függetlenség napja – November 21-én ne gyújts rá!

  Minden év novemberének harmadik csütörtökén tartják a Ne gyújts rá! világnapot, melynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás veszélyeire. Ilyenkor a cél, hogy lehetőleg senki nem gyújtson rá.

 • Van segítség

  Ketyeg az óra, hamarosan indul az idei Ne gyújts rá Világnap! Ön csatlakozik a kihíváshoz?

 • Káros az e-cigi

  A világon mind a mai napig 1,1 milliárd ember dohányzik, a káros szenvedélynek köszönhetően a dohányzás okozta betegségekben pedig közel nyolcmillió ember hal meg évente. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb kutatása szerint az e-cigaretta használatát is szabályozni kell, mivel azok károsak az egészségre.
 • Mit tesz a dohányzás a szervezetünkkel?

  A cigaretta nagyon sokféle anyagot tartalmaz és ez által a szervezet minden részére kihatása van. Ennek következtében a dohányosok várható átlagos élettartama átlagosan nyolc esztendővel rövidebb a nemdohányzókénál.
 • 12 tanács, amivel csökkenthető a rák kialakulásának kockázata

  Életmódváltással tehetünk az ellen, hogy évről évre növekedjen az esélye rákos megbetegedés kialakulásának.
 • Dohányzásról általában

  A világon mintegy 1, 3 milliárd ember fújja a füstöt, szenvedélyük miatt évente 4 millióan vesztik életüket, ebből közel 20 százalék a nők köréből kerül ki. Hazánk a dohányzást tekintve a világranglistán dobogós helyre került.
 • Új eszközök a dohányzásban

  A dohányzás szabályozásának drasztikus szigorodása, és a dohányzás káros hatások nélküli élvezete új eszköz megjelenését eredményezte a piacon: az e-cigarettát. Valamint ezzel egy időben vált nálunk nagyon népszerűvé, főleg a fiatalok körében a vízipipa, ami nem egy új eszköz, de annál ellentmondásosabb.
 • A leszokásról

  A dohányzásról való leszokásnak az első és nagyon fontos lépése, hogy a dohányos eldöntse, és tényleg komolyan is gondolja, hogy leszokik a dohányzásról. Ez egy olyan lépés, ami nélkülözhetetlen, mert komoly elhatározás nélkül nincs az a csoda vagy elhivatott szakember, aki leszoktatná a dohányost, viszont aki elhatározza, azt lehet és tudjuk támogatni, segíteni ebben.
 • Jó szívű tanácsok – szívünk egészségéért

 • Végleg letennéd a cigarettát? 5 dolog, amivel sikerülhet!

  Úgy érzed, eljött az idő, hogy búcsút mondj a dohányzásnak, de már most tudod, hogy nagyon nehéz hónapok várnak rád? Aggódsz, hogy ha belekezdesz, felszalad rád jópár kiló? Tervezz előre egy kicsit, és próbálj beiktatni új dolgokat az életebe. Legyél tudatosabb – íme 5 dolog, ami segít, hogy könnyebben kezdj bele a dohányzásmentes életbe.
 • Tegyél a hajlamok ellen!

  Ha felüti a fejét egy betegség, bármiféle probléma a testünkkel, a lelkünkkel, sokszor védekezünk azzal, hogy hajlamunk van rá. Pedig a hajlamok ellen is lehet, sőt érdemes is tenni – az egészségesebb jövő érdekében!
 • Előzd meg a jövőd! - Az egészségért dolgozók körbefutják az országot

  ”Előzd meg a jövőd!” szlogennel 100 nap múlva rajtol az a futás, amelyen a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) szervezésében az egészségért dolgozók körbefutják Magyarországot. A 16 napon és 1600 kilométeren át tartó futással és az azt megelőző, a mai nappal kezdődő egészségkommunikációs kampánnyal a NEFI arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.
 • Dohányzásmentes Világnap: Készüljön az egységes csomagolásra

  A dohánytermékek egységes csomagolása a kereslet csökkentése, életek megmentése érdekében
 • Hatályba lép az elektronikus cigarettára vonatkozó szabályozás

  Május 20-tól nem lehet elektronikus cigarettát és dohányzást imitáló elektronikus eszközöket használni közforgalmú intézményekben, közösségi közlekedési eszközön, munkahelyen. Tilos továbbá közterületnek minősülő helyeken, mint aluljárók, egyéb, zárt légterű közforgalmú közlekedő összekötő terekben, valamint játszótereken és azok külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül. Aki ezt megszegi, azt az egészségügyi államigazgatási szerv megbírságolhatja legalább 20 000, legfeljebb 50 000 Ft egészségvédelmi bírság kiszabásával.
 • Rákellenes Világnap – A tüdőrákos betegek 85 százaléka dohányos

  Magyarországon a tüdőrák a vezető daganatos halálok, évente közel 10 ezer ember haláláért felelős – olvasható az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet Rákellenes Világnaphoz kapcsolódó közleményében. Nem sikerült a női tüdőrák aggasztó, gyorsan növekvő trendjét megtörni és évről évre egyre több nő életét követeli tüdőrák, a férfiak esetében is csak lassú javulás észlelhető. Elfogadhatatlanul magas az aktív életkorúak megelőzhető halálozásának aránya mindkét nem esetében.
 • Te meddig akarsz élni?

  21 percenként meghal valaki Magyarországon a dohányzás következtében.
 • Picit csökkent a dohányosok aránya

  2012-höz képest két százalékponttal, 28-ról 26 százalékra csökkent a dohányosok aránya az Európai Unióban – ismertette a vasárnapi dohányzásellenes világnap alkalmából pénteken az Eurobarometer friss felmérését az Európai Bizottság.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.