Szeptember 14-én különböző szűrőprogramokkal a veszprémieket, a megyeszékhely ugyanis a következő állomása az országos rendezvénysorozatnak. Akik részt vesznek a szűréseken, a Csolnoky Ferenc Kórháznak is segítenek.
2019.08.29.
A Richter Gedeon 2009-ben indította útjára a Richter Egészségváros Programot, eddig több mint 176 ezren vettek részt a szűrőprogramokon. A veszprémi immár a 73-ik állomása a rendezvénynek.
Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró szűrőprogramon a résztvevők saját egészségük mellett a veszprémi kórházért is tehetnek. Ugyanis minden szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért adománypontok járnak. Az így összegyűlt összeget pedig a Csolnoky Ferenc Kórház számára ajánlották fel a szervezők, a cél egy gyermekkaridológiai ultrahang beszerzése. A programot a helyi önkormányzat teljes mellszélességgel támogatja, ráadásul kiegészítik majd saját forrásból a lakosok segítségével befolyt adomány összegét, hogy ezzel is támogassák az egészségügyi intézményt.
A szűrőnapon többek között prosztataszűrésre, véradásra, érszűkület vizsgálatra, szív-és érrendszeri kockázatfelmérésre lesz lehetőség a rendezvény ideje alatt. Emellett bábszínház, interaktív kísérletek, kismama tanácsadás is várka a látogatókat. Tematikus előadásokkal is készülnek a szervezők, Béres Alexandra fitneszbajnok például az egészséges táplálkozásról tart előadást, de Szily Nórával és Jaksity Katával is találkozhatnak a résztvevők.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.