Megérkezett a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti pszichiátriai osztályára az a kemence, amelynek megvásárlására még áprilisban rendeztek jótékonysági koncertet az evangélikus templomban.
2019.06.28.
Az összefogás célja az volt, hogy a leselejtezés előtt álló régi kemence helyett egy újat vásárolhassanak a pszichiátriai osztály kerámia műhelyének, amely segíti a páciensek gyógyulását és rehabilitációját.
– A kórház vezetése ígéretet tett arra, hogy kipótolja a hiányzó részt a kemence megvásárlásához – mondta a mai ünnepségen dr. Svébis Mihály főigazgató. – Legmerészebb álmaikat is felülmúlta azonban a gyűjtés sikere. Olyan sokakat megérintett a pszichiátria felhívása, olyan sokan álltak a szervezők mellé, hogy végül a kórháznak alig kellett néhány forintot hozzátennie a gyűjtéshez.
A koncert után is sok utalás érkezett a kórház alapítványa számára, így közel kétmillió forint gyűlt össze az új kemencére, amely a kemence múlt héten érkezett meg. Hamarosan megkezdődhet az alkotó munka a kerámia műhelyben – mondta el dr. Máttyássy Adrienn, a Pszichiátriai osztályvezető főorvosa.
Az új kemence modernebb, nagyobb teljesítményű, és semmiféle káros anyagot nem bocsájt ki.
Az átadási ünnepségen természetesen jelen voltak a nappali kórházba járó páciensek is, akiknek sokat jelent az itt folyó alkotó munka. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója szerint a kórház következő vendégei az új kemencében készült kerámiát kapnak majd ajándékba.
Kép: hiros.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.