Az egyik legolcsóbb, legviccesebb, legátmozgatóbb sport és a   nyaralások megunhatatlan játéka a  tollaslabda. Játszható a szabadban vagy fedett helyen, egy a lényeg: valakivel együtt csináljuk.

Angol katonák szerettették meg a világgal az egyik leszórakoztatóbb sportot, a tollaslabdát. Olyannyira, hogy a  profik 1992 óta versenyeznek olimpiai keretek között egy hálóval elválasztott pályán. Hétköznapi verziója ellenben bárhol játszható a friss levegőn, sok-sok nevetés kíséretében. A stressz levezetésére is tökéletes és még meg is mozgat. Izmosítja a lábat, feneket, kezet, hátat és az ugrálás, szaladás égeti a felesleges zsírt is. 1 óra alatt egy 70 kilogramm súlyú embernél körülbelül 400 kalóriát éget. Csökkenti a szív és cukorbetegség, illetve az elhízás kockázatát. Javítja az egyensúlyt, a gyorsaságot, a reflexeket. Fejleszti a taktikai gondolkodást, ugyanis az ellenfél reakcióinak kiszámítása, majd kicselezése logikát igényel. Növeli a várható élettartamot, viszont csökkenti a depressziót, szorongást miközben egészségessé, boldoggá és elégedetté tesz.Elkezdésekor mindig érdemes bemelegíteni annak érdekében, hogy elkerüljük a sérüléseket. A futás, szökdelések, guggolások és a körzések csökkentik a baleset kockázatát. Játék közben igyekezzen minél több izomcsoportot használni, hogy elkerülje egy testrésze túlterhelését. Ne csuklóból üssön, hanem a jóval erősebb alkarral. Mindig figyeljen a másik a kezére, hogy el ne találja a játék lendületében. Tollasozni szélcsendben a szabadban, egy bérelt pályán vagy akár tornateremben is lehet. A tollasozásnál a legdrágább kellékek megvásárlása nem tudja helyettesíteni a fittséget, és azt a számos készséget, ami a játékhoz szükséges. De egy-két szempont figyelembevételével sokkal nagyobb élmény szerezhető. Ütőnél például érdemes minél könnyebbet választani, ugyanis így a kellő erejű ütéshez a csukló mellett az alkar izmait is igénybe kell venni. A labda egyaránt készülhet libatollakból és műanyagból is, ha megfelel a szabvány méreteknek. Tény, hogy az utóbbi olcsóbb és tartósabb is.

A nyaralók kedvenc játéka, a tollaslabda is ott lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Mozgás Éjszakáján. Ha meg akar ismerkedni a sportág pörgősebb válfajával, akkor szerencséje van - erre az estére ugyanis el fogjuk hozni a speedmintont is.

Tehát tollaslabda és speedminton a Hősök terén, 22:15 – 04:00 között!


Ha szeretné kipróbálni ezt a remek sportot, akkor csatlakozzon Ön is június 28-án a Mozgás Éjszakájához! Erre kattintva regisztrálhat a budapesti eseményre.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.