A művészetkedvelők a Békés Megyei Központi Kórház székhelyén működő Pándy Galériában amatőr alkotók kortárs képeit tekinthetik meg. Jelenleg természetfotó kiállítás látható a patinás galériában.
2019.08.06.
Egészségügyi dolgozók, magánszemélyek, alkotókörök, iskolai szakkörök határon innen és határon túl rendszeresen használják a Pámdy Galéria által nyújtott lehetőséget. Augusztusban Rostás István, a kórház egyik munkatársának természetfotóit tekinthetik meg az érdeklődők. Az amatőr fényképész egy évtizede készíti képeit, pár éve már komolyabban is fotózik. Első kiállítása közel 20 munkából áll. Elsődleges témái a rovarok és állatok, de a virágokon át a naplementéig számos egyéb képet is megörökített.
A galériában kiállítottak az elmúlt időszakban többek között: Cs. Pataj Mihály festőművész, Gergelyné Szőts Erzsébet festő, Deli Zoltánné Szabó Éva tűzzománc alkotó mester, Dr. Kenyeresné Z. Ágnes festő, Gérné Mezősi Aranka szobrász, Kalmár Zsolt képi gondolkodó.
A több mint másfél évszázada Gyulán működő megyei kórház alapítása óta része a város kulturális életének. Az itt dolgozó orvosok fontos szerepet töltöttek be az általános kultúra művelésében, például színjátszó körük is volt. Napjainkban elsősorban a szakmai kultúra művelése jellemző tudományos rendezvények és szakmai konferenciák révén.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.