Kampányt indított a kormány a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a hátrányos helyzetű településeken élők egészségéért Helybe visszük a szűrővizsgálatokat címmel. A program első állomásaként Rimócon ingyenes szűrővizsgálatokkal és a prevenciós szolgáltatásokkal várják a lakosságot a szűrőbuszokon.
2019.07.24.
A szűrési kampány megvalósítására a Felzárkózó települések elnevezésű hosszú távú programmal együttműködésben kerül sor Rimócon, majd az év során további 30, hátrányos helyzetű településen. A programban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a helyi egészségügyi szolgáltatók is közreműködnek.
A szűrések során a 300 leghátrányosabb helyzetű településen a Szeretetszolgálat más karitatív szervezetekkel együtt települési szintű, diagnózis alapú felzárkózási programokat valósít meg az ott élő gyermekek esélyeinek növelése érdekében, a fogantatástól a foglalkoztatásig.
A központi költségvetésből a szervezett méhnyakrákszűrést tíz szűrőbusz biztosítja, amelyek előre ütemezetten a kis lélekszámú nehezen hozzáférő településekre látogatnak el. A szűrőbuszokban helyszínenként változó szűrési típusok és tanácsadás is elérhetők, így például általános állapotfelmérés és életmód-tanácsadás.
A cél a lakosság egészségtudatosságának növelése, illetve a területi egyenlőtlenségek csökkentése.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.