2020-ban is folytatódik a senioroknak szóló belvárosi egészségmegőrző gyógytorna-sorozat Kecskeméten. A szervezők szeretettel várnak minden mozogni vágyó nyugdíjast.

A rendszeres torna fontos az idősebb korosztály számára, hiszen nagyon sok betegség megelőzhető, enyhíthetők a testi fájdalmak. A mozgás jó hatással van a stresszre, javítja a hangulatot, szorongásoldó. A depresszió ellen is hatásos, hiszen hangulatjavító szerotonin, valamint a fájdalomcsillapító endorfinok felszabadulását okozza az agyban. Fokozza a vérkeringést, így több oxigén és tápanyag áramlik a bőr sejtjeihez. A rendszeresen végzett testmozgás hatására javul a légzés, nő a tüdőkapacitás, a szívizom megerősödik, nő a szív teljesítőképessége is. A rendszeres testmozgást végzők körében kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, csökken a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, javulhatnak az értékek.

Kecskeméten ezért is indult ingyenesen látogatható gyógytornász-foglalkozás. Az idősek bármikor csatlakozhatnak a kecskeméti SION nyugdíjasház és gondozási otthon idősek klubjában tartott foglalkozás sorozathoz.

Már heti 2-3 alkalommal végzett 30 perces könnyű testmozgás ugyanis pozitívan hat az egészségünkre. Fontos azonban, hogy mindig az életkorunknak, az egészségi és az edzettségi állapotunknak megfelelő mozgást válasszunk.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.