Június végén az évszázad vihara csapott le Kisvárdára. A Felső-Szabolcsi Kórházban több tízmilliós kár keletkezett a jégeső és az orkán erejű szél nyomán.
2019.07.19.
Az óránként 100-120 km/h sebességgel tomboló vihar számos épületben okozott kárt, a Felső-Szabolcsi Kórházban a szél használhatatlanná rongálta a nem rég telepített napelemeket a kórházban, fákat döntött az autókra, ablakokat zúzott be. A napelem park helyreállítása emészti majd fel a viharkárok helyreállításának legnagyobb részét.
A több tízmilliós kár felmérése után jelentkezett egy cég, hogy segíteni szeretne a profiljába tartozó eszközökkel és termékekkel. Így a kórház átcsoportosíthatja az ezen összegek beszerzésére előirányozott összeget. A kórház fertőtlenítőszereket, kézfertőtlenítőket, műtéti bemosakodó szereket kapott közel 180000 forint értékben.
A térségben az intézményeken kívül sok család otthona is megrongálódott vagy használhatatlanná vált. Az országból több helyről is érkeznek a civilektől a Nyírségbe adományok segítve a károk enyhítését.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.