A komlói Márton kívánságát teljesítette a Csodalámpa Alapítvány a BlackRock Budapest önkénteseivel karöltve. Nem szokványos kéréssel állt elő a tinédzser: maga helyett a Komlói Egészségcentrumnak kért segítséget.

A 18 éves Márton önzetlenségből jelesre vizsgázott, mikor azt kérte a BlackRock Budapest önkénteseitől, hogy a komlói kórház hátsó, kevésbé forgalmas, azonban Márton által gyakran használt lépcsőházát fessék ki. Márton betegsége miatt gyakran fordul meg az intézményben. A hátsó lépcsőházban magányosan bandukolva találta ki kívánságát. Az intézmény vezetése a fiú ötletét szívesen vette, a festéshez az eszközöket biztosította, sőt a Csodalámpa Alaptívány akcióját megelőzően még a lépcsőház világítását is korszerűsítette. Dr. Ságiné dr. Polics Éva, a Komlói Egészségcentrum főigazgatója Márton példaértékű önzetlenségét egy emléktábla kihelyezésével köszönte meg.

A Csodalámpa Közhasznú Alapítvány célja a három és tizennyolc év közötti súlyosan beteg, Magyarországon gyógykezelt gyermekek egy-egy kívánságának teljesítése. Fennállásuk tizenöt éve alatt több mint háromezer gyermek arcára csaltak már mosolyt. Akcióik megtörik a hosszú kezelések rutinját, kitágítják a betegszoba beszűkült világát és reményt adnak a gyermekeknek a lehetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.