Vidám mese- és állatfigurák díszítik a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház gyermekrehabilitációs rendelő előterének falait, hogy barátságosabbá tegyék a kis betegek számára a kórházban eltöltött időt. A mesefalfestést a Kisvárdai Rotary Club tagjai kezdeményezték és készítették.

Felnőttek ragadtak ecsetet, hogy a sokszor félelmetesnek tűnő orvosi várót színekkel, kedves figurákkal töltsék meg. Az kellemetlen vizsgálatoktól félő kicsiket így olyan környezet veszi körbe, ahol a figyelmet őzikék, madarak, virágok kötik le. Egy pillanatra elmúlik a félelem, hiszen a mesefigurák barátságosságot, kedvességet, vidámságot sugároznak, és még a várható szuriról, hideg orvosi műszerekről is elterelik a gondolatokat.

A Kisvárdai Rotary Klub nem először segít a kórháznak, a városnak, hiszen civil szervezetként fontosnak tartják, hogy tegyenek környezetükért. Fát ültetnek, tapintható domborművet támogatnak a gyengén látók és vakok segítésére, műszereket vásárolnak, véradást szerveznek, defibrillátort adományoznak a városnak. A klub gyermek tagozata pedig gyakran mesét olvas a kórházban fekvő gyerekeknek.

Most a felnőttek lettek mesefigura festők, és láthatóan élvezettel adományozták munkájukat a kórház kis betegeinek.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.