Lezárultak a munkálatok a Dombóvári Szent Lukács Kórház szülészetén, így 2020-ban már családbarát szülészeten hozhatják világra babáikat a környékbeli kismamák, akár alternatív formában is.

A kormány országosan tízmilliárd forinttal segíti a kórházakat annak érdekében, hogy minél több családbarát szülészeti osztály jöjjön létre. A program két ütemben valósul meg, melynek első fordulójában a kórház közel ötvenmillió forint támogatást nyert. Az intézményt már 2009-ben elismerték, hisz az országban az elsők az első között kapta meg a bababarát címet.  Az év végére elkészült fejlesztésnek köszönhetően alternatív szülést is le tudnak már a szülészeti osztályon vezetni.

Sarokkáddal, új szülőággyal és állítható fénytechnikával is berendezték a szülőszobát, sőt az apákra is gondoltak, hisz egy külön helyiséget alakítottak ki számukra, ahol le tudnak pihenni. Lehetőség nyílt Dombóváron is apás szülések levezetésére.

Dr. Tóth Tamás osztályvezető főorvos elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően CTG készülékeket is kapott az osztály, melyek biztonságosabbá teszik a vajúdást, egyúttal a magzati vizsgálatok is kiszámíthatóbbak lettek a kilenc hónap alatt.

Dr. Kerekes László, a kórház főigazgatója kiemelte, hogy a pályázati keretben szakmai képzések finanszírozására is nyílik lehetőség.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.