Az eseményre a Bács-Kiskun Megyei Kórház egykori korababáit és családjaikat várták egy közös ünneplésre.

 – Apró virágcsodák vagytok – kezdte megnyitó beszédét dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumának (PIC) vezető főorvosa. – Sokan közületek nem is palántaként, hanem magocskaként kerültetek szüleitekhez és hozzánk. Mostanra igazi virágszálak lettetek, akik már a „virágegyetemet” járják.

Dr. Svébis Mihály főigazgató és dr. Kelemen Edit köszöntőjét követően a játékos délelőtt folyamán bemutatták az alapítvány koraszülöttekről és a részleg életéről szóló megható kisfilmet, illetve a KTE-Duna Aszfalt 2020-as új naptárját, amelyben ezúttal is közösen szerepeltek a legnagyobbak és a „legkisebb hősökkel”. A fali naptárak értékesítéséből befolyt összeggel ezúttal is koraszülött részlegen ápoltak gyógyulását támogatják.

Kelemen Edit a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványhoz az elmúlt évben beérkezett támogatásokról, illetve azok felhasználási módjairól is beszámolt. Idén sikerült beszerezni egy olyan ötmillió forint értékű készüléket, amely a kóros idegrendszeri működések korai diagnosztizálásához nyújt segítséget, valamint egy olyan melegítő ágyat, amely optimális hőmérsékletet biztosít a legkisebbeknek.

A rendezvényen számtalan program várta a családokat, többek között a Ciróka Bábszínház előadása, arcfestés, kézműveskedés, de volt közös tortázás és PICnik is a kora délutánig tartó ünneplésen.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.