Novembertől már a Tolna Megyei Balassa János Kórház kis betegeinek napjait is szebbé varázsolják a Piros Orr Bohócdoktorok. A szekszárdi intézménnyel együtt már 16 gyermekkórházban vizitelnek Magyarországon a speciálisan képzett előadóművészek.

A bohócdoktorok párban dolgoznak, és heti rendszerességgel látogatják a gyermekosztályon lábadozó kicsiket, hogy egy kis vidámságot és nevetést csempésszenek a kórház falai közé. Az 1996 óta működő Alapítvány művészei eddig 350 ezer beteg gyermekhez és több ezer időskorúhoz vitték el a gyógyító nevetést.

A látogatott gyermekkórházak számának bővítésére – a szekszárdi programra is –, a Henkel és a Spar támogatásával nyílt lehetőség. Vásárlóik segítségével összesen 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze az Alapítvány javára.

Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy nagyon örül, hogy már Szekszárdon is találkozhatnak a beteg gyermekek bohócdoktoraikkal. Rendkívül fontosnak tartja, hogy a budapesti kórházak mellett vidéken is egyre több intézmény gyermekosztályán legyenek jelen, hiszen a bohócdoktori vizitek rendkívül jó hatással vannak a beteg gyermekek testi-lelki jóllétére és felépülésére

Dr. Harangi Ferenc, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának főorvos elárulta, régen irigykedve nézte azokat a híradásokat, melyek bohócdoktorok jelenlétéről számoltak be, és várta, hogy kórházukba is ellátogassanak. Véleménye szerint az előadóművészek szereplése hosszabb távon is hat, mivel a gyermekek kórházzal kapcsolatos emlékei között első helyen a bohócdoktorok kiváltotta örömteli pillanatok lesznek.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.