Megkapta a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlege a tavaly októberi jótékonysági tetoválófesztiválon gyűjtött 850000 forintos támogatást. Az összegből 1, 6 milliós tűszúrás nélkül működő sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.

Az adományt Papp Anett, főszervező, A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnöke, a fesztivál ötletgazdája, illetve Kertész-Farkas János, félegyházi tetoválóművész adta át Dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvosnak a kórházban.

– Az újszülöttkori sárgaság természetes, de mindenkinél más mértékű, ezzel a készülékkel vénaszúrás nélkül tudjuk megmérni, ez egy fotometria alapú készülék, tehát vérvétel nélkül működik, az újszülöttek vénáját mentjük ezáltal vele – magyarázta Dr. Kelemen Edit főorvos.

A Southern Tattoo & Custom Fest elnevezésű jótékonysági rendezvényt már második alkalommal rendezte meg A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány, a Plain-Rock Egyesület és a Hellwolf Tattoo Kiskunfélegyházán. A hagyományteremtőnek szánt rendezvény bevételét a szervezők minden évben gyermekek gyógyíttatására szeretnék fordítani, idén a kecskeméti kórház újszülött osztályának ajánlották fel a szervezők.

– Számos édesapa tetováltatja magára gyermekének talplenyomatát, és büszkén mutatják nekünk is – mesélte Dr. Kelemen Edit.

– Ismerjük a tetovált emberekről szóló sztereotípiákat, ám a mi rendezvényünk más, hiszen családi, színes programok, ami nem mellesleg jótékonysági is – tette hozzá Papp Anett.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.