Idei is megrendezik a Látás hónapja elnevezésű programsorozatot. Az országos akció keretében az optikákban ingyenesen vizsgáltathatják meg szemüket az érdeklődők.

Az őszi időjárási-és fényviszonyok különösen megterhelik még a jól látók szemét is – gondoljunk csak bele, ha autót vezetünk, mennyire megnehezíti sokszor a vezetést a ködön átszűrődő napfény, vagy épp a vizes aszfalt csillogása. Ha pedig a látásunk egyébként sem tökéletes, még inkább balesetveszélyes helyzetek adódhatnak. Arról nem is beszélve, hogy digitális világban élünk, ma már szinte mindenkinek van okostelefonja, számítógépe – a digitális eszközök által kibocsátott kék fény szintén hatással van látásunk minőségére.

Akik már régóta húzzák-halasztják a szemvizsgálatot, most ismét élhetnek az optikák ajánlatával, ugyanis a Látás hónapja keretében ingyenesen vizsgáltathatják meg látásukat. Október végéig 306 vizsgálati pont és szaküzlet várja az érdeklődőket, a Magyar Látszerész Szövetség szervezésében. A szűrésen és szaktanácsadáson kortól függetlenül bárki részt vehet, azonban a negyven év felettieknek kifejezetten ajánlott, hiszen az ő korukban a szürke hályog kialakulásának kockázata már magasabb.

Székesfehérváron nyolc, Veszprémben négy, Tatabányán három optika is csatlakozott a kezdeményezéshez, a részletes listát a Látás hónapja hivatalos weboldalán találják az érdeklődők.

Székesfehérváron egy másik akciót is szerveztek, október tizedikén, a Látás világnapján Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretében. Egész napos, ingyenes szűrővizsgálat várta az érdeklődőket, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a látáskárosodások nagy része elkerülhető. A szűrőbuszban életmódtanácsadásra, réslámpás-és szemfenék vizsgálatra is lehetőség nyílt a Látás világnapjához kapcsolódva. A gyerekek interaktív bemutatón is részt vehettek a budapesti Gyengénlátók Iskolájának jóvoltából, akik azt mutatták be, milyen nehézségekkel kell megküzdeni, ha romlik látásunk.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.