A korosztályok között ugyan vannak eltérések, megállapítható, hogy egyre kevesebben dohányoznak a magyarok közül . A szegénység, a jómód és az alacsony iskolázottság viszont a dohányzás felé tereli az embereket.

Átalakulóban van a hazai dohánypiac és ezzel együtt változnak a dohányzási szokások. Örvendetes, hogy az ezredforduló óta folyamatosan csökken az elszívott cigaretták száma, ugyanakkor tavaly már jelentőset nőtt – egyenesen megduplázódott – a sodorni való dohány értékesítése.


cigaretta


A magasabb iskolai végzettséggel meredeken csökken a napi rendszerességgel dohányzó férfiak aránya. Az általános iskolát végzettek 45 százaléka, diplomások 20 százaléka dohányzik naponta. A nőknél 22-18 az arány.


A dohányzásra jelentős befolyással van az anyagi helyzet is. A magukat szegénynek tartó férfiak több mint fele, a jómódúaknak 45 százaléka dohányzik. Meglepő adat, hogy az átlagos anyagi körülmények között élőknek csak a negyede gyújt rá rendszeresen. Ha csak a jövedelmi, anyagi helyzetet vesszük figyelembe, akkor kiderül, hogy a legalacsonyabb jövedelműek kétszer annyit dohányoznak, mint a leggazdagabbak.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.