Nem először bizonyították Székesfehérvár „erőemberei”, hogy nemcsak az edzőteremben és a küzdősportokban állják meg a helyüket, hanem jószívűek is. A megyeszékhelyen nem is olyan régen immár negyedik alkalommal rendezték meg a „Nagyok a Kicsikért” fesztivált, június 8-án pedig ismét a ringbe szálltak egy jótékonysági esemény keretében.
2019.06.11.
630 ezer forint - ekkora összeg gyűlt össze a Halesz parkban, a májusi „Nagyok a Kicsikért” fesztiválon. Kötélhúzás, fittember verseny és koncert is szerepelt az idei programpalettán – mondja Molnár Attila, a főszervező Predator SE képviselője. Gyűjtöttek már a Szent György Kórház gyermeksebészeti osztályának, mentősöknek, de most a céljuk az volt, hogy az egészségügyi intézmény gyermekosztályát segíthessék.
Az intézmény hálás szívvel fogad minden felajánlást, hiszen ezekből tudják komfortosabbá, szebbé tenni a kórház környezetet a gyerekek számára. „Az adományból az osztály alapítványa egyebek mellett digitális csecsemőmérlegeket vásárolt, de babatakarókat és hozzájuk való huzatokat is varrattunk a picik számára” – mondta Bognár Márta osztályvezető főnővér-helyettes.
Még egy hónapig sem pihentek Attiláék, társszervezőként segédkeztek a következő jótékonysági megmozdulás megszervezésében. Június 8-án, Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban szálltak ringbe a város küzdősportolói annak érdekében, hogy a Szent György Kórház Koraszülött osztályát támogathassák. Ökölvívók, MMA- és K1 versenyzők húztak kesztyűt a nemes célért. A belépés díjtalan volt, a közönség és a támogatók adományaikkal járulhattak hozzá a kórházi osztály fejlesztéséhez. 3,5 millió forint gyűlt össze.
Hogy mi lesz az összes sorsa? Anyatejgyűjtő állomást szeretnének létrehozni, hogy elegendő anyatej álljon a koraszülöttek rendelkezésére. Donor anyatejet is tudnak majd így ennek köszönhetően pasztörizálni az osztályos babák részére, amely nagyon komoly higiénés szabályoknak kell majd, hogy megfeleljen – mesélt a tervekről Dr. Tokodi István. A főorvos hozzátette, ha a keret engedi, a sárgaság kezelésére alkalmas lámpákat, valamint légzéstámogató készüléket is vásárolnának a kis betegek érdekében.
Fotó: Koppán Viktor (Fejér Megyei Hírlap)

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.