Óriási érdeklődés és magas részvétel mellett zajlott le június 13-án a Dombóvári Szent Lukács Kórházban az Egészségnap. Az intézmény az egészségfejlesztési iroda és a kormányhivatal közreműködésével közel kétszáz érdeklődőnek hívta fel a figyelmét a betegségmegelőzés fontosságára.
2019.06.14.
Dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház igazgatója az esemény kapcsán elmondta, hogy örül a hőségriadó ellenére is nagy számú részvételnek.
– Fontos feladatunknak tartom, hogy a gyógyítás mellett a prevenció jelentőségére is felhívjuk a lakosság figyelmét. Ez a rendezvény jó alkalom volt az egészségtudatosság népszerűsítésére – jelentette ki az igazgató.
A kórház dolgozói vérnyomásméréssel, vércukorszint méréssel, testzsír százalék meghatározással és kardiológiai szűrővizsgálatokkal várták az érdeklődőket. Az önvizsgálat fontosságára és annak helyes fogásaira tanították a rendezvényre ellátogatókat az egészségfejlesztési iroda munkatársai.
A dohányzás egészségtelenségére és a leszokás megsegítésére egy „Cikiacigi” oktatótáblát is kiállítottak a dohányzásellenes kampány erősítése céljából. A résztvevők több száz kiadványt olvashattak a helyes táplálkozás és a mozgás fontosságáról, illetve a lelki egészég és a betegségek összefüggéseiről.
A jó tanácsok mellett egészséges ételek és italok is várták az érdeklődőket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.