A kormány országosan tízmilliárd forinttal támogatja a családbarát szülészetek létrehozását. Baranya megyében a Szigetvári Kórház, a Mohácsi Kórház és a Pécsi Tudományegyetem nyerte el a támogatást, melynek segítségével az intézmények nem csak, hogy infrastrukturális fejlesztéseket valósíthatnak meg, hanem munkatársaik szakmai továbbképzését is biztosíthatják a program keretében.

A Szigetvári Kórház számára negyvennégy millió forint támogatást ítélt meg a kormány. A jelenleg is színvonalas, leginkább két, vagy három ágyas, zuhanyzós szobákkal rendelkező szülészeti osztályon igény esetén, térítés ellenében akár az egy ágyas szobában való elhelyezés is megoldott. A szülések két szülőszobában zajlottak eddig is, sőt alternatív vajúdó szobát is igénybe vehettek a párok.

A megítélt támogatásból a Szigetvári Kórház három szülőszobát fog a 21. századi elvárásoknak megfelelően átépíttetni, modernizálni. Teljes körűen felújítják és korszerűsítik a helyiségeket, különös figyelmet fordítanak arra, hogy családbaráttá formálják azokat, így például lehetőség lesz a vajúdás során szülőkádat is igénybe venni.

A Családbarát Szülészet Pályázati Program két ütemben valósul meg. Az első körben 6,4 milliárd forintból negyvennégy kórházat fejlesztettek, majd a második pályázati fordulóban 3,6 milliárd forintból tíz fővárosi és negyvenhárom vidéki kórház infrastrukturális fejlesztéseit és eszközbeszerzéseit finanszírozza az állam.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.