Kormányzati támogatásnak köszönhetően fejlesztik a Mohácsi Kórház szülészetét. Cél már a kórházi tartózkodás során egy család-, illetve bababarát környezet megteremtése, melynek következtében könnyebben alakulhat ki anya és gyermeke között a korai kötődés.

A Mohácsi Kórház közel hatvannégymillió forintból újíthatja és modernizálhatja szülészetét, az elnyert támogatásnak köszönhetően. Régen dédelgetett álma valósulhat meg a kórház vezetésének a fejlesztésnek köszönhetően. A jelenlegi négy, illetve öt ágyas szobákat két és három ágyas szobákká alakítják, illetve minden kórteremhez vizesblokkot is rendelnek az átalakítási munkálatok során. A fejlesztésnek köszönhetően a Mohácsi Kórházban is lehetőség nyílik majd a rooming in rendszer alkalmazására, azaz a gyermek akár a nap huszonnégy órájában az édesanyjával maradhat. A WHO ajánlása szerint amennyiben egészséges újszülött jön világra, és az anya is jól van, a pici maradjon az édesanyjánál. A cél a meghittség, a közös élmény, az egymásra hangolódás és a családias légkör megteremtése a szülészeteken.

A program keretében az infrastrukturális fejlesztések mellett továbbképzéseket is szerveznek, ezzel is elősegítve a betegellátás színvonalának növelését.

A kormány tízmilliárd forintot fordít családbarát szülészetek kialakítására országszerte. A fejlesztések két pályázati forduló keretében valósulnak meg. A Mohácsi Kórház tíz fővárosi és negyvenkét vidéki kórház mellett a második fordulóban jutott a fejlesztési forráshoz.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.