A Jávorszky Ödön Kórház már másodszor állít fel aulájában betlehemet. A betegek, a látogatók és kórházi dolgozók is szívesen mennek el naponta az installáció mellett.

Az ötletgazda és megvalósító Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálat, advent első vasárnapján építette meg a Jézus születését, a pásztorok és a háromkirályok látogatását ábrázoló, kis figurákkal berendezett betlehemi jászolt. Az alkotás megáldására és az adventi áhítatra december 11-én kerül sor.

A szertartást, dr. Faragó Artúr a kórházlelkészi szolgálat vezetője tartja. A karácsonyra való várakozás, a lelki felkészülés időszakában klinikai lelkigondozók és önkéntes beteglátogatók közvetítik az egészségügyi intézmény betegeinek és munkatársainak az advent és a karácsony legfontosabb üzeneteit.

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos az intézmény dolgozói, valamint a betegek nevében is megköszönte a Kórházlelkészi Szolgálat munkáját, akik egész évben a betegek gyógyításában és a munkatársak hétköznapjaiban nyújtanak lelki segítséget.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.