Szerfüggő szenvedélybetegek tartós felépüléséhez nyújtanak segítséget a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet Pszichiátriai Osztályán. A munkában amerikai „recepteket” is felhasználnak. A 16 hetes rehabilitáció komoly lelki és fizikai kihívás a függőknek, de ezzel a terápiával komoly sikereket érhetnek el a páciensek.
2019.07.04.
A Maradj Józan Életút Modell a Minnesota Modell és a Közösségi Terápiás (TC) modellek lényeges tartalmi és gyakorlati elemeit ötvöző, helyi viszonyokra adaptált programja. Az intézményben a változásra motivált szerfüggő szenvedélybetegek, elsősorban alkohol, gyógyszer -és kábítószerfüggő személyek számára létrehozott intenzív, kórházi, zárt, koedukált rehabilitációs kezelés zajlik. A soproni terápia komoly szellemi és lelki igénybevételt kíván a kliensektől. Felépülésüket segítő szakmai könyveket és írásokat olvasnak el és dolgoznak föl írásban megadott szempontok alapján. Ezen kívül filmeket néznek és elemeznek. Megismerik a szenvedélybetegséget (hogyan alakul ki, milyen formái vannak), megtanulják, hogy miért fontos a végleges és teljes szermentesség mellett a józanság elérését segítő pótlólagos személyiségfejlesztő munka. Cél a teljes és végleges szermentesség és a harmonikus, önmagával és a környezetével békében élő személyiség megvalósítása. A szakmai munkát: orvosok, pszichiáter, addiktológus, klinikai szakpszichológusok, addiktológiai konzultánsok, nővérek, illetve sajátélményű munkatársak együttes munkája biztosítja.
Az ilyen típusú munka fontosságát a statisztikai adatok is alátámasztják. Az ENSZ Kábítószer- és Bűnüldözési Hivatalának (UNODC) korábbi dokumentuma szerint mintegy 35 millió ember volt az előző években drogfüggő vagy szorult orvosi kezelésre kábítószer fogyasztása miatt. Nemzeti Drog Fókuszpont 2018-as jelentése szerint Magyarországon minden tizedik felnőtt fogyasztott már drogot, a fiatal felnőttek közül pedig minden ötödik.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.