A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház intenzív Koraszülött Osztályán (PIC) közel egy éve indult A te hangodat ismerem című országos program. A részlegen rendszeresen Thomka Noémi támogatja rózsaszín gitárjátékával az anyák és a babák közötti kommunikáció kialakítását.
2019.09.02.
Thomka Noémi önkéntesként segíti A te hangodat ismerem című program – kodályi elveken nyugvó kisgyermekkori zenei nevelésre épülve – erősíti a csöppségek gyógyulását és a baba-mama kommunikációt. A program a kodályi elveken nyugvó kisgyermekkori zenei nevelésre épül.
A két kislány édesanyja másfél éve vett részt az önkénteseknek szervezett képzésben. Az osztály orvosai nővérei és a kismamák nagy örömmel fogadták és az első perctől nyitottak voltak a kezdeményezésre. A csöppségek számára ugyanis nagy biztonságot ad az édesanyja közelsége és hangja.
A te hangodat ismerem című zenei program 2014 januárjában először a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinika koraszülött-újszülött intenzív osztályán indult el, és jelenleg 13 kórházban működik. Így a szülők is bevonhatók a gyógyításba és a gondozásba – mondta el Thomka Noémi.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.