„Több mint 1800 hölgy vett részt április 25- én mammográfiai vizsgálaton a Szűrés Éjszakáján. Így kijelenthetjük, hogy a Szűrés Éjszakája sikeres volt”- közölte Szócska Miklós államtitkár.

A rendezvény előtt 6250 olyan hölgy kapott meghívót, akik az elmúlt öt év során nem jelentek meg a vizsgálaton, közülük minden ötödik gondolta úgy, hogy most részt veszt a vizsgálaton. Rajtuk kívül csaknem 500-an keresték fel a programban résztvevő legközelebbi szűrőállomást. A Szűrés Éjszakáján az emlővizsgálat mellett több helyen más szűrésekkel is várták az érdeklődőket, és összesen több mint 5000 vizsgálatot végeztek el. Emellett az egészséges életmódra vonatkozó tanácsadást is tartottak, amire több mint 4000-ren voltak kíváncsiak.„Már megteremtettük a feltételeket, most a lakosságon a sor!”- emelte ki Kovács Attila. A helyettes országos tisztifőorvos megköszönte azt az összefogást, amelynek eredményeképpen a Szűrés Éjszakája megvalósulhatott, hiszen a kampány lebonyolításában az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Egészségfejlesztési Intézet is részt vett.


„Az egészségesekről is gondoskodnia kell az egészségügynek”- hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára Léder László, az Országos Egészségfejlesztési Intézet vezetője. „Olyan szűrési kultúrát kell létrehoznunk, ami hasznos és informatív, hogy az embereknek kedvük legyen elmenni a szűrésekre.”


A szűrések népszerűsítéséért folytatott kampány itt nem áll meg, hiszen a Szűrés Éjszakája csupán első állomása volt a Szűrési Stafétának, amely az egész év során különböző programokkal várja majd az érdeklődőket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.