Magyarország egyik legkedveltebb nyaralóhelye, a Balaton, egy közkedvelt célpont a nyári kánikulák idején. Siófok, a magyar tenger fővárosa évről évre egyre több turistát vonz, fürdőzők és fesztiválozók is látogatják. A Siófoki Kórház és Rendelőintézet főigazgatóját, dr. Inczeffy Istvánt kérdeztük arról, hogyan készülnek fel a zsúfoltságra.
2019.06.27.
– A Siófoki Kórház több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a nyári sürgősségi ellátás megszervezésében és lebonyolításában. Ezt a munkát már év elején elkezdjük. A megnövekedett betegszámot többnyire saját dolgozókkal, orvosokkal, szakdolgozókkal látjuk el, előre ütemezett önként vállalt túlmunkával. Természetesen úgynevezett vendégorvosok is besegítenek a legforgalmasabb periódusokban – mondta el a főigazgató.
Az utóbbi évek megnövekedett turizmusa, a déli partra szervezett nagyobb horderejű rendezvények, fesztiválok nagyobb megterhelést jelentenek a sürgősségi osztálynak. Különösen júliusban és augusztusban, amikor háromszor annyi beteg kerül kórházba, mint az év más hónapjaiban. Hétvégeken a megszokott esetszámhoz képest négyszer-ötször több beteget kell ellátni.
– Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján, különös figyelmet fordítunk a fesztiválokra. A Balaton Sound, a Strandfesztivál, illetve a Be my lake ideje alatt megerősített szolgálattal állunk rendelkezésre nemcsak a Sürgősségi Osztályon hanem a diagnosztikai részlegeken is – tette hozzá dr. Inczeffy István.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.