Megújult a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika hematológiai osztálya, amely speciális légtechnikai rendszerrel bővült. A 400 millió forintos beruházást az egyetem saját forrásból és alapítványi támogatásból finanszírozta.

A hematológiai osztályon havonta nyolcvan, évente százhúsz újonnan felfedezett daganatos gyermeket a legmagasabb szintű ellátás mellett ötvenegy ágyon kezelnek. A daganatos megbetegedésekben szenvedő gyerekek 80 százaléka a kitűnő orvos csapatnak köszönhetően ma már meggyógyul.

– Az egyetem megmutatta, hogy érdemes felvenni a harcot a gyermekek daganatos betegségeivel szemben és a gyógyítást lehet magas szinten végezni – mondta az átadó ünnepségen Horváth Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkár. Munkájával az egyetem európai átlag feletti eredményeket produkál, példamutató továbbá, hogy a magas szintű szakmai munka mellett az intézmény jól gazdálkodik forrásaival és azt a betegellátás javítására tudja fordítani. Az államtitkár szerint az Egészséges Budapest Program révén számos közép-magyarországi egészségügyi intézmény újul meg.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.