Több mint tizenhétezer négyzetméternyi falfelület kapott most tiszta és új külsőt Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban és tagintézményeiben. A „Poli-Farbe – Színnel-lélekkel” pályázatán hatmillió forint értékben nyertek festékeket, amelyet a kórház felújítására használtak fel, emellett pedig egy új betegőrző monitort is beszerezhetett az intézmény.

Kórtermek, vizsgálók, műtők, folyosók és közösségi terek újultak meg a pályázatnak köszönhetően. Az intézménybe érkező festékadományból a központi kórház tagkórházai is kaptak, így a miskolci Semmelweis és a szikszói II. Rákóczi Ferenc kórház is megújult kórtermekkel és terekkel gazdagodott. A miskolci tagintézményben a bőrgyógyászati és az fertőzőosztály, a szikszóiban pedig a belgyógyászati osztály kapott újabb, tetszetősebb és higiénikus külsőt.

A felújítás során speciális falfestéket is használtak, amely fertőtleníthető és a vegyszerekkel szemben is ellenálló. Erről Szabó Antal, a pályázatot kiíró Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetője beszélt. 

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója hangsúlyozta: minden jótékonysági akciónak örülnek. Az elmúlt időszakban számos, hasonló adományozásnak lehettek tanúi, mindez pedig azt jelzi, hogy egyre szélesebb körökben nyilvánul meg a társadalmi összefogás az egészségügyi ellátórendszer felé. 

A pályázatban a festékadomány mellett több mint négyszázezer forintnyi támogatás is szerepelt, amelyből egy betegőrző monitort vásároltak. A hatvanágyas urológiai osztály - ahol évente több mint kétezer endoszkópos és laparoszkópos műtéti beavatkozást végeznek - nagy hasznát veszi mostantól a készüléknek.

A pályázat nyertes intézményei 2019-ben:

  • Bács-Kiskun Megyei Kórház, Kecskemét
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Miskolc
  • Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, Szentes
  • Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő, Budapest
  • Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Budapest
  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Szolnok
  • Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, Eger
  • Péterfy Kórház- Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet, Budapest
  • Szent Margit Kórház, Budapest

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.