Alkohol

 • Nem az alkoholra

  30 nap, alkohol nélkül. Elsőre talán sokan nem veszik komolyan  a vállalást, aztán jön egy nehezebb nap vagy egy összejövetel, és máris elbukik a fogadalom. Valóban ennyire nehéz?

 • Síppal, dobbal, nádi hegedűvel

  A Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Addiktológiai Osztályán sokféle módon foglalkoztatják a szenvedélybetegeket, az egyik a zeneterápia.
 • Egy alkoholista gyermeke

  Az alkoholizmus betegség, de olyan súlyos károkat okoz családon belül, hogy azt sem gyermek, sem házastárs egy életen át sem tudja kiheverni. Az alkoholista szégyenét az áldozatok veszik át és cipelik, legtöbbször támogatás és segítséget sem kapva.
 • Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

  Az országos tisztifőorvos 2019. június 12. 0:00 órától vasárnap éjfélig elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.
 • 12 tanács, amivel csökkenthető a rák kialakulásának kockázata

  Életmódváltással tehetünk az ellen, hogy évről évre növekedjen az esélye rákos megbetegedés kialakulásának.
 • Mennyi az annyi? Az alkoholizmus fokmérője

  Minden nehéz munkanap után szükséged van egy pohár borra? A hétvégi buli italozás nélkül elképzelhetetlen? Mi az, ami már alkoholizmusnak számít? Ennek jártunk utána szakértő segítségével.
 • Előzd meg a jövőd! - Az egészségért dolgozók körbefutják az országot

  ”Előzd meg a jövőd!” szlogennel 100 nap múlva rajtol az a futás, amelyen a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) szervezésében az egészségért dolgozók körbefutják Magyarországot. A 16 napon és 1600 kilométeren át tartó futással és az azt megelőző, a mai nappal kezdődő egészségkommunikációs kampánnyal a NEFI arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.
 • Fókuszban a fiatalok: folytatódik a prevenciós turné

  Idén is folytatódik a Dirty Slippers zenekar Suliturné elnevezésű ingyenes programja, amely a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeire hívja fel a fiatalok figyelmét.
 • Közel húszmillió embert lehetne megmenteni évente

  A krónikus megbetegedésekből eredő korai halálozások száma jelentősen csökkenthető a tudatos és egészséges életmód által – így összegezhető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új jelentése, amely szerint a nem fertőző betegségek évente 16 millió ember korai okozzák világszerte. A szervezet nagyobb forrásráfordítást sürget annak érdekében, hogy csökkenjen a halálozások száma. Természetesen a legkomolyabb rizikófaktorok továbbra is a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az egészségtelen táplálkozás, illetve a mozgásszegény életmód.
 • Mit tesz velünk az alkohol?

  A túlzott alkoholfogyasztás- akár az egyszeri nagy mennyiségű alkoholfogyasztás is - komoly károkkal járhat az egészségre. Nézzük meg együtt, hogy milyen hatása van az alkoholnak a szervezetünkre!
 • 14 liter tiszta szeszt iszik a magyar évente

  Sokan, sokat és már egészen fiatalon isznak a magyarok. Az Európai Unió tagállamai közül az ötödik legbővebb torkú ország vagyunk. A 16 évesek túlnyomó többsége rendszeresen fogyaszt alkoholt. A becsült adatok szerint az elfogyasztott alkoholos italok ötöde lehet bizonytalan eredetű.
 • Mi árthat a magzatnak?

  A veleszületett rendellenességek lényeges kockázati tényezői az környezeti faktorok, például a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a drog. Magyarországon minden huszadik baba valamilyen rendellenességgel jön a világra.
 • Az energiaitalok veszélye

  Az energiaitalokhoz hasonló összetételű italokat az 1900-as évek elején kórházi készítményként alkalmazták , például alultáplált betegek kezelésében, de még a patikákban is jól elkülönített részen tartották. Mi a helyzet ma?

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.