Alapellátás

 • A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház kibővített szülésfelkészítő programot tart február 26-án. A kistarcsai kórház mindent megtesz annak érdekében, hogy a kismamák örömmel készüljenek a szülésre, és segít gondozási feladatokban is.

 • Példaértékű összefogásnak köszönhetően az ország első és eddig egyetlen sebészeti robotasszisztensét vásárolhatta meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Nyolc település önkormányzata fogott össze a 22 millió forintos finanszírozása érdekében.

 • A pápai kórház számára fontos a környezethatékonyságra. Napelemek, korszerű világítás és elektromos autó is segíti a kitűzött környezeti célokat.

 • Nyílászáró csere, modern kazánok, szigetelés. Teljes gőzzel folynak a felújítási munkálatok a pápai kórházban. Tavasszal újabb projekt indul az intézményben.

 • Befejeződött a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Balneológiai Épületének külső-belső megújítása. A 115 millió forint összköltségű beruházáshoz az intézmény 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától, a fennmaradó összeget a kórház maga gazdálkodta ki.

 • Színes babaágyak, új szülőágyak, szoptató szoba, egyebek mellett ezekkel gazdagodott a tatabányai kórház szülészeti osztálya. A beruházás 90 millió forintból valósult meg.

 • Évente átlag 55 ezer röntgenfelvétel készül a Szigetszentmiklós Szakorvosi Rendelőintézet Röntgen Osztályán. Most új röntgenkészüléket kapott az intézmény, amely kisebb sugárterhelést jelent a betegeknek.

   

  A még 2011-ben üzembe helyeztek egy direkt digitális röntgen készüléket. Már a kezdetektől működési-működtetési gondok jelentkeztek a műszerben, majd egyre gyakoribb lett a meghibásodás, mivel a készülék nem bírta a nagy igénybevételt.

  Röntgendiagnosztika szakmában a Szigetszentmiklós Szakorvosi Rendelőintézet területi ellátási kötelezettsége a Ráckevei kistérség tíz településének közel 122 ezer lakosára terjed ki, de egyes szakrendelések vonatkozásában, mint a tüdőgyógyászat és a tüdőgondozás, húsz település közel 164 ezer lakosát látják el. A Vis Maior Bizottság 2019 áprilisi döntése értelmében új, direkt digitális röntgen felvételező rendszer beszerzéséhez 49 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az intézet. Ebből az összegből és további 4,5 millió forint intézeti ráfordításból sikerült új röntgent vásárolni.

  Az új berendezés előnyei, hogy nagyobb teljesítményű generátorral és nagyobb kapacitással működik. A mennyezetre van felfüggesztve, így a röntgencső könnyen mobilizálható. A berendezéshez csúszólapos asztal tartozik, ami lehetővé teszi a betegek könnyű mozgatását. Automata fókusszal, automata detektorkövetéssel, valamint részletesebb, jobban kezelhető számítógépes programmal látták el. Kisebb sugárterhelés mellett jobb minőségű képek készíthetők az új röntgen készülékkel.

 • A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház vezetése komoly figyelmet fordít egészségügyi szakdolgozóinak, illetve magasan képzett diplomás ápolóinak motiválására. Céljuk minél több fiatal munkavállaló alkalmazása is. A célokat több folyamatban lévő projekt is támogatja.

 • Az influenza szezon tágabb időszaka novembertől március végéig tart. A hűvös, nyirkos, párás környezet jelenti a legkedvezőbb feltételeket a kórokozók szaporodásához. Dr. Szekeressy Zsuzsannával, a Jávorszky Ödön Kórház higiénikus főorvosával beszélgettünk a megelőzés lehetőségeiről.

 • Kincs rejtőzik Berettyóújfalu alatt. A Gróf Tisza István Kórház egy határokon átívelő európai uniós pályázat segítségével felhasználhatja a gyógyvizes forrást a gyógyításban. Projektindító konferencián mutatták be a várható fejlesztéseket.

 • Tehermentesíthető a Kaposvár fekvőbeteg ellátása, mivel elindult a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház járóbeteg szakellátásának fejlesztése. A pénzügyi kereteket uniós támogatás biztosítja.

   

  A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2018-ban 300 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében járóbeteg szakellátásainak infrastrukturális fejlesztésére. Elsősorban a kardiológia, gasztroenterológia, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr gégészet, szemészet, neurológia és az urológia érintettek a projektben, amelynek keretében egészségügyi gépeket, műszereket szereznek be, de a projektnek köszönhetően a kórház energetikai korszerűsítése is megvalósul.

  A projekt eredményeként a kaposvári kórház fekvőbeteg kapacitása tehermentesíthető az ambulánsan is ellátható betegekkel. A diagnosztikai és terápiás eszközpark bővítésével, modernizálásával korszerű eljárásokat vezetnek be a járóbeteg ellátásban, amely a szolgáltatás magasabb minőségét és a betegelégedettség növekedését eredményezi.  A fejlesztések befejeztével bizonyos ambuláns műtéti eljárásokat magasabb színvonalon, illetve emelt számban végezhetnek majd a kaposvári kórházban. A projekt keretében a kórház négy új ultrahang két endoszkópos tornyot, hét nagy értékű szemészeti eszközt, egy hallásvizsgálót és egy sebészeti képerősítőt is vesz.

 • A Dél-Pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben komoly fejlesztések valósultak meg tavaly. Az anyagi fedezet főként pályázati és saját forrásokból született. Dr. Vályi-Nagy István főigazgatóval beszélgettünk.

 • Dr. Andréka Péter főigazgató értékelte a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet tavalyi eredményeit és beruházásait. A főigazgató beszélt a betegellátást fejlesztő gép- és eszközbeszerzésekről, az intézetben működő képzésekről és a jövőbeli tervekről. 

 • Pécs-Hirden a helyi óvodával egy telken, megközelítőleg hetvenmillió forint értékben új gyermek-háziorvosi rendelőt és a védőnői szolgálat működéséhez szükséges épületet alakítanak ki.

 • Sikeres éven van túl a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet. Dr. Bodnár Attila főigazgató kiemelte, az Egészséges Budapest Program keretében több mint félmilliárd forint értékű fejlesztési forráshoz jutott a kórház.

 • Dr. Tankó Ágota, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet főigazgatója szerint jó évet zárhatott a kórház tavaly. Az intézményvezető a betegellátást érintő eszközbeszerzésekről, felújításokról és pályázati támogatásokról beszélt.

 • Megkapta a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlege a tavaly októberi jótékonysági tetoválófesztiválon gyűjtött 850000 forintos támogatást. Az összegből 1, 6 milliós tűszúrás nélkül működő sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.

 • Megható műsorral készültek a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Pszichiátriai Osztályának betegei. Vadász Emese foglalkoztató, szocioterapeuta segítette az önként jelentkezőket, akikre beteg társaik és az osztályon dolgozók is büszkék lehetnek.

 • Hárommillió forintos adományt a kapott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Az összeg az intézmény stroke neurológiájának fejlesztéséhez járul hozzá.

 • Már megjelent, de még nincs influenzajárvány Magyarországon. Még most is érdemes beoltatni magunkat.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.